« Vorige pagina

Speciale aanbieding

 

Château du Rouët Teres Rosé

Récolte 2017

Vin de Pays d’Oc

EUR 6,25

 

Côtes du Provence, 18 kilometer van de Middelandse Zee, daar groeien de perfecte druiven Grenache, Cinsault en het lokale ras Tibourenc en de wijnmaker van Château du Rouët creëert deze werkelijk fantastische Rosé de Provence!!!

De fles gaat open en daar komt de Middelandse Zee je tegemoet, heerlijk zacht rood fruit, hinten van bloesem, aardbei en frambozen. Een zachte roze rosé, zo moet hij zijn, de enige echte. De mond, ach in de mond zacht, fris, fruitig met veel licht rood fruit. Soepel en gemakkelijk, glas na glas.

Drink hem fris, 6 tot max. 8 graden Celsius, een ijsklontje?  Oké doe het maar want de temperatuur moet laag blijven. Een frisse fruitige finale waarin aardbei en framboos.

Heerlijk bij een quiche van verse groenten en lichte kaas, een vis pizza, natuurlijk met salades, een salade de nicoise, lekker met olijven, gevogelte of licht vederwild, gerookt of gebakken. Wat stevige vispaté maar ook bij een rillette van kip of konijn.

Een must op de terrastafel dit jaar!Heritage  Sauvignon Blanc

Récolte 2017

Pays d’Oc IGP

EUR 5,75

 

Een primeur, een topper de zomerwijn voor 2018 puur sang.
Fantastisch fris, verfrissend met heel veel wit fruit.
Groene appeltjes, limoen en citroengras.
Nuances van passievrucht.
Het boeket komt je stuivend tegemoet, sprankelend in het glas. In de neus indrukken van limoen, citroen en vers gemaaid gras. Passievrucht volgt. In de mond werkelijk prachtig mooi, fris, fruitig, nuances van kruisbes, groene appeltjes en een hele lichte tonen van munt en groene asperges. En dan een finale die blijft maar hangen en dat smaak naar meer, echt meer. SUPERRRR!!!
Heerlijk op het terras, lekker warm buiten maar niet te snel en niet teveel.  Heerlijk bij vis en papillot met limoen en dille. Lichte vispaté, terrine van fruits de mère. Maar ook bij licht gerookt gevogelte, zomerse salades die niet vet zijn.  

Website ontwikkeld door: De ICT Prins