« Vorige pagina

Wijn kretologie

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Woord Omschrijving
Kater Algemeen gevoel van onbehagen na het drinken van kwalitatief mindere wijn. :)
Kelderdoek Grijs-zwarte schimmel die voorkomt in kelders. De schimmel heeft een vocht- en temperatuurregelende werking en zuivert de lucht in de kelder.
Kerner (Duitsland) Kruising tussen de blauwe trollinger en de witte rieslingdruif. Vroegrijpe druif, levendige wijn, lichte muskaat ondertoon en een fris zuurtje.
Kir Een door monnik Félix Kir bedacht aperitief van een stille Bourgogne Aligoté wijn met een scheutje Crème de cassis.
Kir Royale Een overheerlijk aperitief uit de Champagne. Een klein scheutje Crème de Cassis in de flûte aangevuld met Champange. ook wel een Crémant de Bourgogne.
Klaren Maatregel bij de vinificatie door toevoeging van bepaalde wettelijke toegestane stoffen als bijv. eiwit worden ongewenste deeltjes gebonden en verwijderd.
Klaring Het scheiden van de droesem van de wijn. Zie ook droesem.
Koude vergisting De gistende wijn wordt gekoeld voor het maken van fruitige witte wijnen.
Kruidig Positieve smaakaanduiding, slaat meer op specerijen dan op groene kruiden.
Kurksmaak De muffe geur en smaak van een wijn, veroorzaakt door een aangetaste kurk.
Website ontwikkeld door: De ICT Prins