« Vorige pagina

Wijn kretologie

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Woord Omschrijving
Lageren Het bewaren van uw wijn op een prima plaats, totdat deze op dronk is of totdat deze de smaak heeft die u prefereert.
Le Confrèrie des Chevaliers du Tastevins In 1934 opgericht genootschap van wijnbouwers ter promotie van de Bourgognewijnen. De Confrèrie komt jaarlijks bijeen op Château de Vougeot op Clos de Vougeot voor een chic eet- en drinkfestijn waarbij nieuwe Chevaliers worden geridderd en de nieuwe wijnen worden gekeurd.
light over het algemeen witte- en rosé wijnen met een alcoholpercentage van ca. 9 %, beetje modewijnen.
Limpide Chair; helder, de volmaakte doorzichtigheid van een wijn zonder zweefdeeltjes;
Liqueur d'expedition Een mengsel van rietsuiker, witte wijn en esprit de cognac, dat aan champagne wordt toegevoegd na de remuage, om de 'huisblend' op smaak te brengen voordat de definitieve kurk op de fles gaat.
Liqueur de tirage Mengsel van suiker en gist dat wordt toegevoegd aan wijn om een tweede gisting te veroorzaken. Wordt gebruikt bij de vervardiging van champagne en andere mousserende wijnen.
Liquoreux Likeurachtig, een zoete suikerijke wijn.
Louche Onhelder, de mistigheid van een wijn, die zijn transparantie en glans begint te verliezen;
Website ontwikkeld door: De ICT Prins